Resumé Ornö Runt 2018

DFD27E9B-32B3-449B-849F-CB6F5ABFB6CBLätta och växlande vindar, dock utan riktiga blekfält präglade årets soliga Ornö Runt. Som vanligt innebar detta stora skillnader inom och mellan klasserna. Själva är vi väldigt nöjda med seglingen då alla våra målsättningar uppfylldes. Vi tog en lugn start då vinden 10 minuter innan start behagade vända 180 grader. Alla andra hade haft bidevindsstart men vi fick slöra… Vis av förra året tog vi det lugnt på egen kant och hissade för första gången A2:an, den stora gennaker, på 165 kvm. Det var en mäktig känsla! Genom Ornö strömmar hittade vi ett fantastiskt spår och arbetade hela tiden aktivt med trimmet vilket gjorde att vi gick upp genom fältet och hade säkert passerat 30 båtar då Jungfrufjärden mötte upp där bidevind väntade. Kryss på hela utsidan av Ornö där vi kampades med Finn Flyer 36:an Black Pearl och den mycket vackra 95:an Britt-Marie. Då vi rundade in på Mysingen var vi samlade alla tre men halvvindsbogen gjorde att Britt-Marie rann iväg. Ända in på mållinjen kampades vi med Black Pearl men lyckades bli ca 1 minut före genom bra vägval och faktumet att de tyvärr lyckades snurra gennakern runt förstaget i sista gippen. På seglad tid blev vi därmed 13:e snabbaste båt runt och 41:a på omräknat av de 120 enskrovsbåtar som gick i mål.

D3649626-7089-40B3-9D0E-23B5E991F8D4

Hur gick det då med mina stalltips?

Totalvinnaren i Ornö Runt blev Dehler 29:an. Funny som även vann SH. Inte La lupa som jag tipsat.

Cruisingklass vanns av Omega 42:an Marietime. C55-klassen av rutinerade Anna Drougge. SH som sagt var av Funny med Testarossa som 2:a och Jenny som 3:a. SRS 1 vanns av La lupa, ett rätt. SRS 2 av Trixie, två rätt. SRS 3 av Valkyria, tre rätt. SRS 4 av Dehler 34:an Grynet. Åhman med Grynet vann klassen hela 20 minuter före GS37:an Amrone. Själv tycker jag att Åhmans insats kanske är den mest imponerande! SRS 5, vår klass, vanns av IT Advisor. Här får jag säga att jag fick ett halvt rätt då de bytte klass från SRS 4 till 5 och jag tippat dem som vinnare i SRS 4… Flerskrovsklassen togs hem av Corsair 31CC Akka.

För mer detaljer se http://www.ornörunt.se. Stort tack till alla arrangörer på Tyresö Båtklubb som gör detta äventyr möjligt för oss seglingsentusiaster!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s