Seapilot2star – tipsrunda

seapilot logo

På måndag går starten för årets SeapilotSstar. Niklas på http://www.tangosailing.nu har ägnat många timmar åt att analysera vilka som tillhör vinnarna och förlorarna i resp av de 7 startgrupperna. Niklas har låtit förnuftet tala där jag mest går på känslan. Prognosen sager vackert väder och labra vindar. Då Niklas utsett 3 vinnarkandidater inom varje startgrupp så gör jag detsamma så får vi ser vem som har rätt, förnuftet eller känslan…

Startgrupp 1: Här kommer pallplatserna hamna hos Piano (One off) , Funny (Dehler 29) alt Team Mobline (nyrekvirerad Nova). Vinnaren blir troligen Funny. Personligen hoppas jag på mina kompisar på vinterblomman Fleur des Neiges men de hade nog velat ha lite mer vind.

Startgrupp 2: Självklara favoriten är Piano (ett annat piano i form av modifierad Hansson 31:a) där Falken (Dehler 34:a) och Serenity (Linjett 33:a) får fightas om silvret och bronset.

Startgrupp 3: Alltid vassa Valkyria (X-362:a och gruppens snabbaste båt) vinner före Mithril (One off) och Sarah (Orest i Farr 31:an som är systerfartyg till KimDi). Sarah har klar vinstpotential men jag tror inte de håller hela vägen runt…

Startgrupp 4: Förra årets vinnare Joan (J-105:a som är en sorts nedbantad J-120) vinner igen men utmanas av Solidsport (Elan 37) och AqWaNette (Linjett 37:a med bl a Lewander ombord).

Startgrupp 5: Svårtippat för mig men jag tror VindUngen (Finnflyer 36) kan överraska samt att Tiki Minos (Arcona 340) och Williwaw (Benetau Figaro 2) utmanar.

Startgrupp 6: En grupp med mycket hög konkurrens där pallplatserna kommer att beläggas av Tutalör! (även det en Benetau Figaro 2), alltid välseglade Groovie (Sun Fast 3600) och Kuài (Fareast 31). Vinner denna gång gör troligen Kuài.

Startgrupp 7: Här kör de allra snabbaste. Jag tror på Joule (J-122:a där herrarna nu är inne på säsong 2 i båten?), White Knuckles (Prima 38:a som gjorde det mycket bra förra året och seglade ifrån oss rejält på sista benet) och flottans allra snabbaste båt Nirvana (Ice 52:a). Vinner gör Joule.

Seapilot2star start

 

 

Advertisements

3 thoughts on “Seapilot2star – tipsrunda

  1. Kul att vara favorittippad men står stjärnorna rätt så kan det gå undan. Vi ses på kolfiberrodret. Blir en kul fajt!
    /Marcus “joule”

  2. Det är ju inte gripet ur luften. Jag vet att ni går väldigt snabbt i förhållandena som väntas. Jag håller tummarna för att det bär hela vägen för er så ses vi på Kolfiberrodret.

  3. Efter delsträcka 2 är Aspect 40:orna Styv och Perfect tillsammans med A35:an Krut positiva överraskningar. Klubbkamraterna på OE 36:an Fleur des Nieges tycker jag också gör det mycket bra. J-122:an fick verkligen upp farten från Visby till Oskarshamn. Kanske är det en J-sträckning med tanke på att vi vann vår klass på den sträckan förra året? De som kanske inte helt lever upp till mina högt ställda förväntningar hittills är X-362 Valkyria som normalt alltid är i topp. Återstår dock den allra längsta sträckan som startar nu på morgonkvisten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s